Sós karamellás - citrom krémes szelet (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2022.08.14.
  • 7


Hozzávalók:Piskóta:35 dkg Nutriversum Biscuit lisztkeverék5 dkg Nutriversum Perfect Women Protein - sós karamellás4 dkg édesítő (1:4)1 cs sütőpor5,2 dl növényi tejKrém:5 dl növényi tejszín - natúr - felverhetőízlés szerint édesítő30 dkg növényi mascarpone2 dl Nutriversum citromos sajttorta szirup3 ek citromlé
Tetejére:holland kakaóporElkészítés:A piskóta hozzávalóit kikeverjük, majd egy nagy tepsire ( 34x37,5 - ami a sütőhöz van) sütőpapírt teszünk, majd a tésztát eloszlatjuk rajta.180 fokon kb. 20-30 perc alatt megsütjük.A krémhez a tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és azokkal is tovább verjük, míg egynemű nem lesz.Ha a piskóta elkészült és kihűlt, akkor középen kettévágjuk, így két téglalapot kapunk, majd mind a két téglalapot középen elvágjuk ketté, így összesen négy téglalap piskótánk van.Egy tepsit folpackkal kibélelünk, majd rétegezzük, jön egy piskóta lap, majd krém...a tetejét is krémmel zárjuk. Majd megszórjuk kakaóporral.4-5 órát hagyjuk a hűtőben összeállni ( de legjobb egy éjszakát ), így jól összeáll.Majd tálalható.