Gombás - spenótos rizottó (glutén,tej,tojás,cukor,szójamentes,vegán)

  • 2021.07.23.
  • 0


Hozzávalók:25 dkg barna kis csiperkegomba
50 dkg rizs 22,5 dkg bébispenót (nekem apróra vágott fagyasztott volt)zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, bazsalikom)só3 ek olaj1 nagy tv paprikakb 1,4 dl víz+ gluténmentes sörélesztő a tetejéreElkészítés:A paprikát megmossuk, apróra vágjuk.A gombát alaposan megmossuk, majd felvagdossuk.A paprikát az olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a gombát , összekeverjük, pirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst. Jól elkeverjük.Sózzuk, fűszerezzük, majd felöntjük a vízzel.Amikor félpuhára főtt, akkor hozzáadjuk a bébi spenótot, majd készre főzzük.Tálaláskor megszórjuk gluténmentes sörélesztőpehellyel.