Corn flakes bundás csirkemell

  • 2021.06.02.
  • 6

Rántott hús hétköznap? Hát persze, simán lehet még az elfoglalt napokon is, olajszag nélkül, gyorsan, amennyiben pedig előző este bepácoljuk a fokhagymás tejbe a csirkemellet, akkor másnap már valóban nem kell sok előkészület, amíg pedig a sütőben elkészül a hús, addig el tudjuk készíteni a köretet is.A recept megjelent a májusi Kifőztük magazinban, a 3 az 1-ben mini aprítóért pedig köszönet a Russell Hobbsnak.

Hozzávalók: a csirkéhez: 5 dl tej 2 gerezd fokhagyma 80 dkg csirkemell 5 dkg parmezán sajt 10 dkg corn flakes 6 dkg vaj a fokhagymás majonézhez: 15 dkg majonéz 2 gerezd fokhagyma 1 ek. aprított snidlingElkészítési idő: 2 óraSütési hőfok: 200°

A tejet összekeverem az áttört fokhagymával, majd beleteszem a felszeletelt csirkemellet és 1 órára a pulton félre teszem. Egy késes aprítóban összeaprítom a corn flakest, hozzáadom a lereszelt parmezánt majd ebben megforgatom a csirkemelleket és sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket. Mindegyik tetejére teszek egy-egy kis darab vajat, majd előmelegített, légkeveréses sütőben 25 percig sütöm őket. A mártogatóshoz összekeverem a majonézt az áttört fokhagymával és a snidlinggel, majd a csirkemell mellé kínálom. Köretként friss salátát vagy igény szerin rizst kínálok. Tipp: A csirkemell még puhább lesz, ha egy egész éjszakát tud pihenni a fokhagymás tejben, de ez esetben ez a hűtőben történjen.