Csigafánk

  • 2023.01.25.
  • 9


Újabb fánkot próbáltam ki.
Ezúttal csigafánk készült, és úgy gondoltam, hogy autentikus környezetben mutatom be őket. Ez a kis "kompozíció" (fenyő-+csipkebogyóág) az előkertünkben található. Ha valaki belép a kapun, mindjárt megpillanthatja, és remélem, hogy elmosolyodik egy kicsit. Olyan bájosak együtt! Karácsonyra apró piros díszeket kapott, ahogy az ablakpárkányon elhelyezett virágládákban is kicseréltem a muskátlikat fenyőágakra, és feldíszítettem szépen. Persze jobban örülnék, ha belepné a hó, sőt, ha akkora hó lenne, hogy ki se látszódna belőle, de nincs semekkora hó sajnos. Csak a tányérokon, amint tudjuk. Ami a múlt héten esett, el is olvadt hamar.
A fánk egyébként nagyon finom volt. Recept innen.Hozzávalók:20 dkg liszt1 teáskanál 1:4 édesítő1 teáskanál sütőporcsipet só1 evőkanál olvasztott vaj1 teáskanál vaníliaaroma1 teáskanál rum1,5 dl tejElkészítés:
A szárazat a szárazzal, a folyékonyat a folyékonnyal összekeverjük, majd az egészet elegyítjük. Egy habzsákba teszünk egy adagot, és forró olajba engedjük, mint a tolófánkot, csak csigát formázunk. A hozzávalók is majdnem ugyanazok, csak abban nincs rum.Nem lettek valami szépek. Kell egy kis gyakorlat, de az ízükre nem volt panasz. Kb kétszer ennyi lett belőle.

Címkék

Fánk Doughnut