Lepcsánka

  • 2022.10.27.
  • 4


Sok elnevezése van: lapcsánka, berét, cicege, tócsni, hogy csak a legismertebbeket mondjam. Anyukám lepcsánkának hívta, és a főtt krumpliból készített lepényt is ezen a néven ismertük. Többnyire abból készült nálunk, a nyers reszelt változat nem volt annyira népszerű. Én viszont ezt szeretem jobban.
Hozzávalók:kb 80 dkg krumpli hámozva2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint1 tojássó, bors4-5 kanál liszt.........olajElkészítés:A krumplit lereszeljük, és összekeverjük a többi anyaggal kivéve az olajat. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kicsit tömör legyen. Egy serpenyőt megkenünk olajjal, és kanállal pogácsákat szaggatunk bele, és kisütjük. Kínálhatjuk tejföllel, de magában is finom.

Címkék

Krumpli Potatoes