Lepcsánka
- 2022.10.27.
- 4
Sok elnevezése van: lapcsánka, berét, cicege, tócsni, hogy csak a legismertebbeket mondjam. Anyukám lepcsánkának hívta, és a főtt krumpliból készített lepényt is ezen a néven ismertük. Többnyire abból készült nálunk, a nyers reszelt változat nem volt annyira népszerű. Én viszont ezt szeretem jobban.
Hozzávalók:kb 80 dkg krumpli hámozva2-3 gerezd fokhagyma ízlés szerint1 tojássó, bors4-5 kanál liszt.........olajElkészítés:A krumplit lereszeljük, és összekeverjük a többi anyaggal kivéve az olajat. Annyi lisztet teszünk hozzá, hogy kicsit tömör legyen. Egy serpenyőt megkenünk olajjal, és kanállal pogácsákat szaggatunk bele, és kisütjük. Kínálhatjuk tejföllel, de magában is finom.
A szerzőről
A parókia konyhájából