Képviselőfánk

  • 2021.07.16.
  • 9


Egy időben nagyon gyakran sütöttem képviselőfánkot. Aztán valamiért elmaradt, még jóval
a cukorbetegségünk előtt. Most eszembe jutott, és készítettünk Évivel egy nagy tepsit. Jöttek Esztiék, és azt hittem, hogy majd csomagolok nekik, de úgy elfogyott, hogy egy darab se maradt, pedig mi a férjemmel meg se kóstoltuk. A meleg miatt nyomós tejszínt vettem, és mindenki maga adagolta magának. Nagyon szerettem valamikor, de most nem is hiányzott. Emlékszem, amikor nyolcadikos voltam, letettem két krémest az asztalra magam elé, és órákig nem ettem belőle, hogy eddzem az akaratomat. Tanuljam a lemondást, az áldozathozatalt, mert a krémest is nagyon szerettem ám. Jót tett az edzés, szükség is van rá öreg napjainkban.
Hozzávalók:-tészta:1.5 dl víz1.5 dl olaj15 dkg finomlisztcsipet sóvaníliaaroma(ek cukor)4 tojás-krém:2 csomag vaníliás pudingpor3 tojás1 liter tej5 kanál cukor-tejszínElkészítés:-tésztaA vizet, olajat, sót felforraljuk, lehúzzuk a tűzről, és belekeverjük a lisztet. Újra főzni kezdjük egészen addig, amíg a tészta elválik az edény falától. Ezért hívják égetett tésztának. Levesszük a tűzről, és egyenként jól elkeverjük benne a tojásokat, (és a cukrot). Nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és kanállal ügyes kis halmokat rakunk rá. Hagyjunk jó távolságot kettő között, mert megdagadnak. 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük addig, amíg szép barna lesz, akkor 150 fokra mérsékeljük a hőfokot, kitámasztjuk a sütőt egy fakanállal, és még 10 percig szárítjuk. Amikor kész, rácson kihűtjük. Mindegyiknek levágjuk a tetejét, a belsejének jó üregesnek kell lennie, hogy jó sok krém beleférjen.
-krém:A cukros pudingport egy kis tejjel kikeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, majd az előírásnak megfelelően megfőzzük. A fehérjét kis cukorral habbá verjük, és lapos fakanállal beleforgatjuk a forró krémbe.
Ebből a mennyiségből alig maradt ki, de lesz annak is gazdája, nem kell félni. Fogyasztás előtt, mint már írtam is, levesszük a kalapokat, és tejszínt nyomunk a krémre. Ha tudtam volna, hogy ilyen hamar elfogy, akkor előre elkészítjük és frissen felvert tejszínnel.Bibliás elmélkedés:Kézen fekvő lenne a képviselőfánk nevének eredetéről írni, de mindenhol azt találtam, hogy ez ismeretlen. Talán az országgyűlési képviselők kapták be gyorsan két szavazás közt.-írja az Anyanyelvápolók Szövetsége.
Már ismert volt az 1930-as években.
Mivel gyakran arról írok az elmélkedésben, ami éppen eszembe jut az ételről, talán ki kellene vesézni a magyar parlamenti képviselők viselkedését az Ige fényében? Nem lenne túl felemelő írás. Eléggé megbotránkoztató a sok hiányzás, sípolás havi 2-3 millióért.
Viszont nemcsak az országgyűlésben van képviselőnk, hanem a mennyországban is. Mégpedig Jézus, aki már akkor könyörgött a tanítványokért az Atya Istennél, amikor még a
földön volt.
"Atyám, őértük könyörgök, és azokért, akik majd az ő beszédükért hisznek benned." (János 17.)Aztán keresztre feszítése után feltámadt, felment a mennybe, és képviseli az érdekeinket. Ha vétkezünk, mert senki sem tökéletes, akkor Ő a Szószólónk. Ez a film nagyon jól kifejezi, hogy mit jelent az, hogy Jézus a Szószólónk. Az angyalok fogadják az embereket a mennyország kapujában, sokan az érdemeiket sorolják, de csak azok számíthatnak belépésre, akik tudják, hogy bűnösök. Katt a képre vagy a linkre!https://www.youtube.com/watch?v=6TmDHDnLNG0Jóság fokmérő:Mert egy az Isten, egy a közbenjáró is Isten és emberek között, az ember Krisztus Jézus." (I. Timóteus 2.5)