Tormás-boros húsgolyók

  • 2021.06.11.
  • 4

Nagyon szeretem a tormát. Majonézzel vagy anélkül, sonkával vagy virslivel. ???? Sógoromtól kaptunk most egy tövet. A parókia kertben nem szerette a helyet, otthon nem is próbálkoztunk vele, de a telken nagyon jól érzi magát. Még soha nem hallottam eddig, hogy töltikének fel lehet használni. Eddig csak szőlő-és karalábélevélbe töltöttem a káposztán kívül. Bővült a kínálat. Nem bántuk meg, bár csak kísérletnek szántam.
Hozzávalók:-húsgolyó50 dkg darált sertéshúsfél reszelt vöröshagyma1 gerezd reszelt fokhagymasó, bors2 evőkanál árpagyöngy dara2 nagy tormalevél-mártás:2 evőkanál reszelt torma1 dl száraz fehér bor1 dl tejszín1 teáskanál lisztElkészítés:A darált húst összegyúrjuk a hozzávalóival, vizes kézzel gombócot formázunk belőle. Két tormalevelet kicsit megabálunk, egy-egy gombócot ráhelyezünk a visszájára, és összegöngyöljük. Kicsit sós forrásban lévő vízbe tesszük a többi gombóccal együtt, és lassú tűzön 20 percig főzzük. Közben hozzáadjuk a reszelt tormát és a bort, majd a végén a tejszínt elkeverjük a liszttel, és behabarjuk az ételt.
Sóskaleves recept a kék linkre kattintva. Ezúttal vadsóskából, amit a telken találtam. Bordó színű a szára. Először nem is akartam felhasználni, de megnyugtattak, hogy ehető. És tényleg ugyanolyan íze van, mint a nemes sóskának. Jobbra a tormalevelek. Kevés hajtott ki még.Tormás-boros pecsenye receptje a kék szövegre kattintva.

Címkék

Sertés Pork