Panírozott húsok

  • 2021.06.30.
  • 8

Volt egyszer egy sorozat "Nem kell mindig rántott hús" címmel. A sorozat vagy inkább pályázat arról szólt, hogy mennyire változatosan lehetne főzni vasárnaponként, ha nem ragaszkodnánk a megszokott ízekhez. Igaz, de én azért szeretem a rántott húst is, különösen a csirkecomb filét, ez most a kedvencünk a férjemmel. Olcsóbb is, egészségesebb is, mint a sertés. Ezek a húsok viszont Évi kedvéért csirkemellből készültek. A felső tejfölös bundát kapott, az alsónál zabpehellyel helyettesítettem a zsemlemorzsát.Tejfölös bunda:1 tojás1 evőkanál tejfölkis víz, sóEzeket jól elkeverjük, a szeletekre vágott csirkemellet belisztezzük, és belemártjuk, majd forró olajban kisütjük. Köretnek a szokott dolgok jöhetnek. Itt héjában főtt krumplival
és frissen szedett meggyel ettük.A lenti kép régebben készült. A bal oldali húst szezámmagba, a jobb oldalit dióba forgattam.Mit szoktatok használni még zsemlemorzsa helyett?

Címkék

Főétel Main Dish