Macesz sütemény peszahra

  • 2015.04.11.
  • 9

Banános macesz sütemény peszahraElső kisérlet, lehet finomítani rajta, de a sütőből kivéve én azonnal megkóstoltam, és tanúsíthatom, hogy nagyon fincsi lett (őrjítő illatáról most nem értekezem)!Bár az idei peszah éppen elmúlt, jó lesz kipróbálni ezeket a macesz sütemény recepteket a - nyilván - nagy mennyiségben megmaradt macesz gyors felhasználására. Csak hogy ne foglalja a helyet a spájzban... Peszah előtti utáni nagytakarítás :) Nem beszélve arról, hogy jövőre is, azután is, sőt az örökkévalóságig lesz pusztai vándorlás, és fogságból szabadulás...Kókuszos mogyorósHozzávalók:3 apróra tört macesz4 kanál kókuszkrém (vagy 3 kanál tej és 5 kanál kókuszreszelék)1/2 pohár durvára tört mogyoró1 pohár fehér csokoládé csipsz5 tojás4 kanál cukor1 vaníliás cukor3 kanál tejszín2 kanál kornflour3 kanál kókuszreszelék26 cm átmérőjű sütőedényElkészítés:Az apróra tört maceszt alaposan összedolgozom a kókuszkrémmel és kiterítem a kivajazott sütőedény aljára.A durvára vágott mogyorót sütőben kicsit megpirítom.Tésztakeverék:A tojásfehérjéből egy csipet sóval kemény habot verek.Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáteszem a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót is.Rásimítom a tört maceszra és 180 fokon aranysárgára sütöm.A kókuszkrémmel kevert macesz törmelékBanánosA kókuszos maceszra 3-4 banánt szeletelek, gazdagon megszórom fehér és barna csokicsipsszel és befedem a tésztakeverékkel.AlmásAz almás sütemény az öntet hozzáadása előttHozzávalók:3 macesz5 dkg olvasztott vaj6 kanál must vagy édesbor2-3 szeletelt alma½ pohár durvára tört dió½ pohár mazsolaElkészítés:A tört maceszt 6 kanál édesborral, vagy musttal áztatom, aztán elkeverem 5 dkg olvasztott vajjal.A tésztaöntetet az előzőekhez hasonlóan készítem, de pluszban hozzáadok 1 kiskanál rumaromát, valamint a diót és a mazsolát is az öntethez keverem.Banános macesz sütemény peszahra