Macesz sütemény peszahra
- 2015.04.11.
- 9
Banános macesz sütemény peszahraElsÅ‘ kisérlet, lehet finomÃtani rajta, de a sütÅ‘bÅ‘l kivéve én azonnal megkóstoltam, és tanúsÃthatom, hogy nagyon fincsi lett (Å‘rjÃtÅ‘ illatáról most nem értekezem)!Bár az idei peszah éppen elmúlt, jó lesz kipróbálni ezeket a macesz sütemény recepteket a - nyilván - nagy mennyiségben megmaradt macesz gyors felhasználására. Csak hogy ne foglalja a helyet a spájzban... Peszah elÅ‘tti utáni nagytakarÃtás :) Nem beszélve arról, hogy jövÅ‘re is, azután is, sÅ‘t az örökkévalóságig lesz pusztai vándorlás, és fogságból szabadulás...Kókuszos mogyorósHozzávalók:3 apróra tört macesz4 kanál kókuszkrém (vagy 3 kanál tej és 5 kanál kókuszreszelék)1/2 pohár durvára tört mogyoró1 pohár fehér csokoládé csipsz5 tojás4 kanál cukor1 vanÃliás cukor3 kanál tejszÃn2 kanál kornflour3 kanál kókuszreszelék26 cm átmérÅ‘jű sütÅ‘edényElkészÃtés:Az apróra tört maceszt alaposan összedolgozom a kókuszkrémmel és kiterÃtem a kivajazott sütÅ‘edény aljára.A durvára vágott mogyorót sütÅ‘ben kicsit megpirÃtom.Tésztakeverék:A tojásfehérjébÅ‘l egy csipet sóval kemény habot verek.Folyamatos keverés mellett egyenként hozzáteszem a tojás sárgáját, majd a többi hozzávalót is.RásimÃtom a tört maceszra és 180 fokon aranysárgára sütöm.A kókuszkrémmel kevert macesz törmelékBanánosA kókuszos maceszra 3-4 banánt szeletelek, gazdagon megszórom fehér és barna csokicsipsszel és befedem a tésztakeverékkel.AlmásAz almás sütemény az öntet hozzáadása elÅ‘ttHozzávalók:3 macesz5 dkg olvasztott vaj6 kanál must vagy édesbor2-3 szeletelt alma½ pohár durvára tört dió½ pohár mazsolaElkészÃtés:A tört maceszt 6 kanál édesborral, vagy musttal áztatom, aztán elkeverem 5 dkg olvasztott vajjal.A tésztaöntetet az elÅ‘zÅ‘ekhez hasonlóan készÃtem, de pluszban hozzáadok 1 kiskanál rumaromát, valamint a diót és a mazsolát is az öntethez keverem.Banános macesz sütemény peszahra
A szerzőről
A mi izraeli konyhánk