Leveles sósrúd

  • 2013.03.22.
  • 7

Bitang régi recept, nem is tudom, honnan van, de rettenetesen olcsó, egyszerű és természetesen finom. Nagyon klassz, ahogy lemezes-ropogósra kijön minimális munkával, sokféle szórással variálható, és könnyű belőle sokat csinálni. kiváló bulikaja, remek sörkorcsolya. Nem is értem, hogyhogy csak most kerül fel.SÓSRÚD/SÖRPEREC/LEVELES SAJTOS- 80 dkg liszt- 2 ek só- 1 kocka élesztő- 1,5 dl tej- 25 deka zsír- 1,5 dl tejföl- 1 tojás, kenéshez- sajt, paprika, kömény, magok, stb.A tejben felfuttattam az élesztőt. A zsírt elmorzsoltam a liszttel, mintha linzert akarnék, de csak úgy nagyjából. Eztán a tejföllel és élesztős tejjel gyúrtam össze. Pihentetni nem kell. Kettévettem, nagy, 3-4mm vastag téglalapokká nyújtottam. Tepsiméretre vágtam, és az egész téglalapot áthelyeztem sütőpapíros tepsibe- tojásozás és szórás után ott is vágtam fel pizzavágóval. Sok energiát lehet így megspórolni, plusz, lehet olyan naaaaaaaaaaaaaaaagyon hosszú sajtos rudakat csinálni amit mindenki szeret mert marha jól néz ki :) Nem sülnek össze, illetve, könnyű szétszedni, ha mégis. a széleket ugyanígy csináltam meg.Lett szezámos, csilipaprikás és sajtos, de millióféle lehet- füstölt sajtos, zöldfűszeres, fokhagymaporos, köményes...3 tepsi lesz: 2 nagy téglalap, ugye, meg a széleik.közepesnél nagyobb fokozaton sültek kb 15 percig, de természetesen ezt sütője válogatja. a lényeg, hogy szép aranyszínűek legyenek, és az oldalán úgyis látszik majd a kelés, és a szép lemezek :)