ORDÁS PALACSINTA BALZSAMOS EPERÖNTETTEL- V.K.F.57

  • 2013.06.16.
  • 9

Vigyázz! Kész! Főzz! Virtuális kulináris játék
Colors in the Kitchen-nél. A téma: a palacsinta.Hozzávalók:A palacsintához:25 dkg liszt2 tojás 2 dl tej4 dl szénsavas ásványvízcsipet só
2 kanál olaj
A töltelékhez:50 dkg orda (ricotta)10 dkg cukor3 dl tejszín1 kanál vaníliaesszencia Az öntethez:50 dkg eper4 kanál méz0,5 dl bodzaszörp3 kanál balzsamecetA sütéshez:olaj A palacsinta alapanyagait csomómentesre
keverjük és legalább 30 percig hűtőben pihentetjük.Az ordát villával összetörjük, hozzáöntjük a tejszínt és
a cukrot, a vaníliát és habosra keverjük. Megtöltjük vele a
palacsintákat.Az epret megmossuk, csumájától megszabadítjuk és félbe vágjuk. Megöntözzük a mézzel és a bodzaszörppel és 15 percig lassú tűzön forraljuk. Végezetül hozzáadjuk a balzsamecetet és még pár percig főzzük.A palacsintákat a pikáns eperszósszal tálaljuk.