MEXIKÓI VACSORA - HÚSOS BABSZÓSZ AVOKÁDÓVAL

  • 2013.06.08.
  • 5

Finom, laktató, könnyen elkészíthető. Egy szóval: nagyon szeretem!HozzávalókA hússzószhoz: 50 dkg darált marhahús4-5 szál zöldhagyma3-4 kanál olaj1 szál zöld fokhagyma1 doboz darabolt paradicsom1 doboz fekete bab 1 kiskanál koriandermagsóborschilipaprikaAz avokádó salátához: 1 nagy avokádó1 citrom leve1 szál zöld fokhagyma

sóborsA zöldhagymát felkarikázzuk, dinsztelni kezdjük az olajon, félidőben hozzáadjuk az ugyancsak felaprított fokhagymát, majd amikor pirulni kezd akkor a darált húst és a koriandermagot. Sózzuk, borsozzuk, gyakran kevergetjük. A hús eleinte kevés vizet ereszt, amikor az elfő, akkor pótoljuk vízzel. Lefedve pároljuk, hozzáadjuk a paradicsomot és készre főzzük. Mindig pótoljuk az elpárolgott folyadékot. Amikor majdnem kész, pár percig hozzáfőzzük a babot és belevágjuk a chilipaprikát is.Az avokádót kettévágjuk, kiemeljük a magját, kikaparjuk a puha, érett belét és apróra kockázzuk. Megöntözzük citromlével, sózzuk, borsozzuk, belekeverünk egy felaprított zöld fokhagymát.Házi készítésű tortilla chips-el fogyasztjuk.


Címkék

Hal Bab Husok