SZTRAPACSKA

  • 2013.05.27.
  • 8

Hozzávalók:1 kg krumpli40-45 dkg liszt1 tk só2 tojás50 dkg juhtúró (juhsajt)15-20 dkg füstölt szalonnatejfölA krumplit meghámozzuk és a reszelő apró lyukán megreszeljük, picit kicsavarjuk.Sózzuk, hozzáadjuk a tojást és apránként a lisztet.
A krumpli vizzességétől függően változhat a liszt mennyisége, annyit tegyünk, amennyitől galuskaszerű tésztát nyerünk.Lobogó, bő sós vízbe galuskákat szaggatunk és kifőzzük.A tapasztalatom szerint tovább kell főzni, mint amiután a galuskák feljönnek
a víz tetejére, kóstolással ezt meg is lehet állapítani.A szalonnát apróra kockázzuk és ropogós-pirosra sütjük, a túrót elmorzsoljuk, a sajtot lereszeljük.A leszűrt krumplis galuskákat hideg vízzel leöblítjük és megforgatjuk a szalonnapörcös zsírban és a juhtúróban.Tejföllel
megöntözve tálaljuk.Most tejfölös, fokhagymás uborkasalátával fogyasztottam.




Címkék

Hal