SPENÓTOS TAGLIATELLE

  • 2013.05.23.
  • 5


Hozzávalók 4 személyre:4 tojásból és 40 dkg lisztből friss tészta(vagy 40 dkg száraz tészta)30 dkg darált hús (csirke, pulyka)3 kanál olaj4 szál zöldhagyma30 dkg friss spenót1 konzerv paradicsom2 dl főzőtejszín2-3 cikk fokhagymasóborsparmezánA lisztből és a tojásból tésztát gyúrunk, 10 percig fóliába csomagolva pihentetjük, vékonyra nyújtjuk és felvágjuk. Sós vízben 6-7 perc alatt készre főzzük.Az olajban megdinszteljük a felaprított hagymát, rádobjuk a darabokra vágott fokhagymát, egyet-kettőt keverünk rajta, majd hozzáadjuk a darált húst. Sózzuk, borsozzuk és lefedve, gyakran megkevergetve készre pároljuk. Ha szükséges adjunk hozzá kevés vizet.Amikor a hús kész, rádobjuk a megtisztított, felvágott spenótot, a darabolt paradicsomkonzervet és együtt pároljuk még 5 percig. A spenót "összeesik" a lábosban. Ráöntjük a tejszínt, hagyjuk összerottyanni.Parmezánforgáccsal megszórva tálaljuk.Ha készen vett tésztával készítjük, akkor nagyon hamar kész van, a húsos-spenótos szósz 15-20 perc alatt megfő.

Címkék

Vacsora Hal