NYÚLKOCSONYA

  • 2013.05.14.
  • 0

Megjelent a Kifőztük májusi számában!

Hozzávalók 4 személynek:1 nyúl csontos részei (első lábak, bordák, gerinc stb)2 sárgarépa1 zöldpetrezselyem gyökér2 babérlevél1 kis fej vöröshagyma6-7 cikk fokhagyma 1 kiskanál szemesbors4-5 szem szegfűbors só15 gr zselatin4 tojásA nyúldarabokat megmossuk, felöntjük annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje, hozzáadjuk a megtisztított répát és gyökeret, a héjától megfosztott hagymát, 3-4 cikk fokhagymát, beletesszük a fűszereket, sózzuk és lassú tűzön puhára főzzük.Amikor a hús olyan puha, hogy szinte leválik a csontról, akkor kivesszük a léből és kicsontozzuk.A tojásokat keményre főzzük, kihűtjük, négybe vágjuk. A levet leszűrjük, 0,5 liter húslevet számolva
a zselatinmennyiséghez. A zselatingranulátumokat 3-4 kanál hideg vízzel feloldjuk, majd hozzáadjuk a húslevet és folytonosan kevergetve addig melegítjük, amíg épp forrni kezd. Rögtön lehúzzuk a tűzről.A húscafatokat, a felkarikázott répát és a keménytojás szeleteket tálkákba helyezzük, egy szűrőbe préseljük a maradék fekhagymacikkeket és azon keresztűl rászűrjük és elosztjuk a zselatinos húslevet.
Pár órára hidegre helyezzük, lilahagymával, citrommal, ecettel savanyítva fogyaszthatjuk.

Címkék

Vacsora Ünnepi Hal