párolt rizs gombával, kapormártással

  • 2013.02.28.
  • 8

Egyszerű, gyors ebéd. Hozzávalók : egy adag párolt rizs, 15 dkg laska gomba, 1 marék kapor, laktózmentes tej, ételkeményítő, só, bors, kakukkfő, kevés olaj.A rizst a szokásos módon megpárolom, egyetlen fűszere a só (parajdi, tisztítatlan)A gombár megtisztítom, ügyelve arra, hogy lemosáskor, csak a sima felületet érje a víz, így nem szívja meg magát. Kevés zsiradékot teszek a teflon edénybe, a gombákat megpirítom, majd fűszerezem, kevés só, bors és kakukkfű keverékével. A kaprot összeaprítom, kevés olajon megfuttatom, felöntöm a hideg tejben elkevert keményítővel, sózom és beforralom.

Címkék

Gomba Rizs Zöldség