simple lunch
- 2012.05.25.
- 7
Pirított gomba, kapormártással.Hozzávalók: 25 dkg apró csiperke, 1 csokor kapor, 2 dl tej, 1 ek étkezési keményítő, 2 ek oliva olaj, 3 gerezd fokhagyma, 1 kk cukor, só, bors.A kaprot megmostam, apróra összevágtam, 1 ek. olajon megfonnyasztottam, 2 gerezd zúzott fokhagymával. Felöntöttem a 2 dl tejben elkevert keményítővel, majd összeforraltam. Pici cukor ( mert édeskésen szeretem) só, bors került még hozzá.A gombafejeket hirtelen megpirítottam a másik ek olajon, majd a végén hozzákevertem 1 gerezd fokhagymát, sóztam, borsoztam, apróra vágott petrezselyemmel meghintettem.Kalóraitartalom : kapormártás : 300 kcalPirított gomba : 190Összesen 490
A szerzőről
Kímélő ételek