Parmezános csirke
- 2018.06.06.
- 0
A hét tanulsága: „Ja, csak kérni kell?†Úgy megszállt az ihlet, hogy csak úgy pislogok, remélem, kitart a lendület. Megint élvezem a fÅ‘zést, blogolást és természetesen a produktum elfogyasztását is.És akkor jöjjön is az elsÅ‘ új recept, amit felvettünk a listára, mert gyors és finom. Eredetileg sütÅ‘ben sül, de én sajnáltam volna, ha a szépen kisütött, ropogós bunda elázik a paradicsomszószban. MásrészrÅ‘l ilyen melegben csak indokolt esetben kapcsolom be a sütÅ‘t, mert nehezen viselem a nyarat a belvárosban.Hozzávalók 4 személyre:A szószhoz:2 ek olÃvaolaj1 gerezd felszeletelt fokhagyma1/2 kk oregánó1 csipet kakukkfű3-4 levél bazsalikom1 doboz darabolt paradicsom konzervHozzávalók a húshoz:2 csirkemell filé szép szeletekre vágva (kb ½ cm vastag)só, bors1 felvert tojás5-6 ek zsemlemorzsa5-6 ek reszelt parmezán2-3 ek olÃva olaj a sütéshezAz egészet a paradicsomszósszal kezdtem. Az olajat felforrósÃtottam egy lábosban, majd 15-20 másodpercig pirÃtottam benne a fokhagymát. Ezután beletettem a fűszereket, sóztam, borsoztam végül felöntöttem a paradicsommal. Felforralás után fedÅ‘ alatt, alacsony lángon addig fÅ‘ztem, amÃg fakanállal már könnyen szét lehet nyomni a paradicsomot (nagyjából 10-15 perc). Közben elkészÃtettem a csirkét. A hússzeleteket sóztam, borsoztam, majd a tojásba mártottam, végül megforgattam a zsemlemorzsa és parmezán keverékében. A szeleteket felforrósÃtott olajba tettem és közepes lángon, mindkét oldalukon 3-3 percig sütöttem. Azért hústű próbával érdemes ellenÅ‘rizni, hogy alaposan átsültek-e a szeletek (ha a beleszúrt fogpiszkálót kihúzva nem távozik folyadék, a hús biztosan átsült). Amikor minden elkészült, serpenyÅ‘s sült krumplival (recept késÅ‘bb) és balzsamecetes rukkolával tálaltam. Mosogatással együtt is megvan egy órán belül és elképesztÅ‘en finom. Igazi nyár hangulatú fogás.