Mese az ellaposodott repertoárról
- 2018.06.03.
- 9
Be kell, hogy valljam, elkényelmesedtem. Engem is elért az ellaposodott repertoár szindróma. Vagyis egyensúlyozva a munka1, munka2, háztartás, élet, pihenés között, fÅ‘zés tekintetében túlélésre játszottam. Lassan ugyanaz a 10 kaja került fel a hűtÅ‘re kifüggesztett kÃvánság listára, és két hetes vetésforgóban ugyanaz került az asztalra. Az ellaposodó párkapcsolattal ellentétben ebbÅ‘l nem lehet kilépni, mert enni kell, és ha szűkös a keret, fÅ‘zni is jobban megérni. Azonban ebben az idÅ‘szakban tanultam meg azt is, hogy nem kell mindig belehalni a fÅ‘zésbe, lehetnek kivételes napok, amikor leugrom egy gyrosra, vagy a kÃnaiba. Mérlegelni kell. És ebben szegény Uramnak mennyi év munkája van! A másik oldalról pedig úgy alakult, hogy megint képbe került a blog. Zavart, hogy elhanyagolom, mert régen azért erÅ‘sen motivált, hogy legalább hetente egy újdonság felkerüljön mind az asztalunkra, mind a blogra.Szóval elfogadtam a kihÃvást: keljen életre ismét a blog, újÃtsam fel a receptkészletet, legyen megint öröm a fÅ‘zés, ha már idÅ‘t szánok rá. Irány a piac (le kell gyÅ‘zni a lustaságot), preferáljam az idénygyümölcsöket, zöldségeket, vegyem fel a trendek fonalát. Csapjunk bele a lecsóba! JHa már rugalmas a munkaidÅ‘m, pénteken kiszaladtam a Hunyadi téri kispiacra. Mindent megvettem, ami csak belefér a hátizsákomba. Mivel alig voltak, tÅ‘lem szokatlan módon szóba elegyedtem egy árussal, isteni szamócát vettem (fele annyiért, mint a bolti görög eper), kajszit, ropogós cseresznyét. Egy másiknál spárgát kimérve, nem csomagban, Ãgy csak annyit vettem, ami egy étkezésre elég is. Uborka, koktélparadicsom, paprikák, patisszon magyar termelÅ‘ktÅ‘l. Inspiráló volt, beindult az agyam, pörögtek a receptek, és megint rá kellett jönnöm, hogy mennyivel jobb Ãze van ezeknek a cuccoknak, mint az elÅ‘re csomagolt bolti testvéreiknek. Tényleg le kell gyÅ‘zni a lustaságot! Ha esetleg szintén alkotói válságban van a kedves olvasó, itt a jövÅ‘ heti menütervezetem. Nem fÅ‘zök minden nap frisset és tartunk húsmentes napokat is.hideg meggylevesrántott patisszon rizibizvel és tartárralpizzatavaszi vegyes zöldséglevestojásos nokedlispárgás, sajtos karajszeleteksopszkasaláta