Cseresznyés kakaós tápióka puding
- 2018.06.10.
- 1
Egy kedves barátunk hÃvta fel a figyelmünket, hogy érdemes kipróbálni a tápióka pudingot. Amikor elÅ‘ször kipróbáltam, az volt az elsÅ‘ gondolatom, hogy nem csodálom, hogy Lady Lavender sportot űzött belÅ‘le, hogy másokra dobálja. Aztán a második, harmadik alkalommal már úgy készÃtettem, ahogy a csomagolásán volt és sokkal jobb eredményt kaptam. AlapvetÅ‘en nagyon szeretem a pudingot, de egy-egy adagot nem tudok készÃteni, ha éppen kedvem szottyanna enni. Ãgy tápiókagyöngybÅ‘l viszont könnyen adagolható. Ennek a mennyiségnek az egyik fele azonnal elfogy, a másik felét befÅ‘ttes üvegbe töltöm és forrón lezárom, Ãgy pár napon belül is lesz egy uzsonnára való. Tényleg könnyen variálható, önmagában nincs Ãze, Ãgy bármivel fűszerezhetjük. Nem utolsó sorban gluténmentes alapanyag. Én most kakaóval és cseresznyével készÃtettem.Hozzávalók 2 adaghoz:40 g tápióka gyöngy250 ml vÃz150 ml tej, vagy növényi eredetű „tejâ€24 g vanÃliás cukor1 csipet só1 ek kakaóportetszés szerint cseresznye, málna, eper a fogyasztáshozA tápiókát lábasba tettem, majd felöntöttem a vÃzzel és 10 percig állni hagytam. Ezután beletettem a cukrot, sót és feltettem fÅ‘ni közepes lángon. Folyamatosan kevergettem, és amikor elkezdett sűrűsödni, belekevertem a kakaót is. Végül felöntöttem a tejjel és addig fÅ‘ztem, amÃg a gyöngyök szép átlátszóak lettek. Tálkákba adagoltam, majd amikor kihűlt, betettem a hűtÅ‘be, amÃg fel nem vette a puding állagot.