Áfonyás, diós palacsinta csokiöntettel

  • 2013.01.30.
  • 1

Mit tehet az ember lánya, ha az előző desszertből marad pár adag csokiöntete? Palacsintát süt hozzá, azt megtölti diókrémmel, és megeszi.Ha már palacsinta, kipróbáltam egy új receptet (River Cottage minden napra), ami nem igazán jött be, úgyhogy maradok a régi, bevált változatoknál. Na de a diókrém! Rájöttem, hogy a féltve őrzött diót gyorsan fel kellene használnom, nehogy tönkremenjen. Kicsit reformosítva, zabpehellyel keverve főztem fel, és aszalt vörös áfonyával színesítettem. Ennek ellenére igen tömény, laktató. Tartalmas levesek után simán megállja a helyét második fogásként.Hozzávalók 2 személyre:50 gdarált dió2 ek apró zabpehely1 dltej2 ek vaníliáscukorcitromhéj1 kisebb marék aszalt vörös áfonyacsokiöntet4 db palacsinta, pl. ilyenA töltelékhez a zabpelyhet kicsit megpirítottam, majd hozzákevertem a többi hozzávalót, és felfőztem. Hagytam hűlni, majd megkentem vele a palacsintát, négybe hajtottam, és nyakon öntöttem az öntettel.Szerintem nem kell áradoznom, hogy mennyire finom. Dió, áfonya, és főleg csoki.