~ TOJÁSLIKŐRKRÉMES KAKAÓS TEKERCS ~

  • 2023.04.01.
  • 6

»HOZZÁVALÓK«Piskóta :
- 3 tojás ( L - méret )
8 dkg cukor, 8 dkg liszt- 15 g kakaópor, 1 kk sütőpor, csipet sóKrém :- 2 dl
tej, 1 dl tojáslikőr elkészítés

itt - 1 tasak vaníliás pudingpor- 15 dkg vaj / margarin, 12 dkg porcukordíszítés :- kb 3 ek kókuszreszelék, zöld ételfesték, cukortojásEgy nagyobb tepsibe ( kb 30 * 30 cm ) sütőpapírt vágunk, a sütőt 180 °C - ra előmelegítjük.
A tojást
a cukorral és a sóval nagyon habosra verjük, majd hozzászitáljuk a kakós, sütőporos lisztet és az egészet óvatosan összeforgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk és kb 12 - 15 perc alatt megsütjük.Egy tiszta konyharuhát enyhén beszórunk liszttel, és ráborítjuk a megsült piskótát, lehúzzuk róla a papírt, a konyharuhával együtt feltekerjük és kihűtjük.A krémhez kevés tejben és a fele likőrben simára keverjük a pudingport, a többi tejet felforraljuk, hozzáöntjük a pudingos - likőrös tejet és sűrű krémmé főzzük. A vajat a porcukorral kihabosítjuk, majd tovább keverve hozzáadjuk a pudingot és a megmaradt likőrt.
A piskótát kitekerjük, rákenjük
krém 2 / 3 -át
és visszatekerjük, ezután a tekercset kívülről is
bevonjuk a maradék krémmel.A díszítéshez a
kókuszreszeléket egy zsacskóba tesszünk, pár csepp ételszínezéket rácseppentünk és össszerázogatjuk. Megszórjuk vele a tekercs tetejét és hűtőbe tesszük dermedni. Cukortojással
díszítjük.