~ RÓZSIKA SZELET ~

  • 2023.04.04.
  • 5

»HOZZÁVALÓK«Tészta :- 45 dkg liszt, 15 dkg porcukor, csipet só- 1 tasak vaníliás cukor, 1 / 2 citrom reszelt héja- 15 dkg margarin vagy zsír, 1 tojás- 4 ek tejföl, 1 ek kakaópor, 1 tasak sütőporTöltelék :- 12 dkg darált dió, 4 ek cukor, 6 ek baracklelvár1 / 2 citrom reszelt héjatetejére :- 3 tojássárgája, 1 tasak vaníliás cukor, 15 dkg porcukor- 1 / 2 citrom leveA tésztához a száraz hozzávalókat összekeverjük, majd elmorzsoljuk benne a zsíradékot, hozzáadjuk a citromhéjat, a tojást és kb 3 ek tejfölt. Az egészet összegyúrjuk, majd a tésztát 3 részre oszjuk, az egyik részbe belegyúrjuk a kakaóport 1 ek tejföllel.
A diót a cukrokkal, citromhéjjal összekeverjük.Egy 20 * 30 cm - es tepsibe sütőpapírt vágunk és belenyújtjuk az egyik világos tésztát, megkenjük 3 ek lekvárral és megszórjuk a fele cukros dióval. Erre kerül a kakaós tészta, majd a maradék lekvár és a cukros dió. Végül befedjük a megmaradt világos tésztával, a tetejét villával megszurkáljuk és 180 °C - os sütőben, kb 25 - 30 perc alatt megsütjük.A mázhoz a porcukrot a tojások sárgájával, citromlével, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd amikor kivesszük a tésztát a sütőből, azonnal elkenjük a tetején.
Másnap szeleteljük.