~ KARDAMOMOS CSOKOLÁDÉS RIZSKOCH ~
- 2021.04.23.
- 5
»HOZZÁVALÓK«- 20 dkg rizs ( kerekszemű )- 2 dl víz- kb 5 - 6 dl tej- 15 dkg cukor- 1 tasak vaníliás cukor- 1 kk őrölt kardamom- 10 dkg csokoládé- 2 ek kakaópor- 3 tojás szétválasztva- csipetnyi só- 5 dkg vaj- zsemlemorzsa - a szóráshozA megmosott rizst a vízzel együtt egy lábasba tesszük és elkezdjük forralni, amikor már a víz elfőtt a rizsről hozzáöntjük a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a kardamomot és puhára főzzük. Ezután hozzákeverjük az összetördelt csokoládét, a vajat, a kakaóport és hagyjuk kihűlni.Egy kb 18 * 25 cm - es tepsit alaposan kivajazunk és behintjük morzsával, a sütőt 180 °C - ra melegítjük. A tojásfehérjét a sóval és a fele cukorral kemény habbá verjük, a tojássárgáját a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzákeverjük a rizshez, végül óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.A maszát a tepsibe simítjuk és kb 45 - 50 perc alatt megsütjük.
A szerzőről
Juditka konyhája