~ ALMÁS PITE PALACSINTA ~
- 2020.09.03.
- 6
»HOZZÁVALÓK«
- 2 tojás- 25 dkg liszt- 2 ek cukor- 1 tasak vaníliás cukor- csipet só- 3 ek olvasztott vaj- kb 6 dl tej- 2 db alma- 2 - 3 ek mazsola- 2 tk almás pite fűszerkeverék- étolaj - a sütéshezA megpucolt almát lereszeljük. A palacsintatésztához a lisztet, a tejet, a tojást, a cukrokat, a sót, a fűszerkeveréket és az olvasztott vajat
egy tálban csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát és az almát. Jól összekeverjük, majd 2 - 3 órára hűtőbe tesszük.
Ha a massza sűrű lenne, egy kevés tejjel lazítjuk, majd felforrósított, olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.
Még langyosan , porcukorrl megszórva fogyasztjuk.
A szerzőről
Juditka konyhája