~ HORTOBÁGYI PALACSINTA ~

  • 2020.06.06.
  • 3

»HOZZÁVALÓK«- 50 dkg borjúhús vagy csirkehús ( comb / mell )
- 1 nagy fej vöröshagyma- 1 ek őrölt pirospaprika- 1 tv paprika- 2 paradicsom- só, bors3 dl tejföl- 2 ek liszt-
személyenként 2 - 2 db sós, vastagabb palacsinta
A megmosott húst feldaraboljuk, a paradicsomnak eltávolítjuk a héját és a paprikával együtt apróra vágjuk. A fimomra vágott hagymát kevés zsíron megdinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a húst, a paprikát és a paradicsomot. Felöntjük kb 2 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt puhára főzzük. Közben pótoljuk az elfőtt vizet.
Ha a pörkölt elkészült, a húst egy szedőkanállal kiszedjük a szaftból, apróra vágjuk vagy ledaráljuk.
A tejfölt a liszttel simára keverjük, majd a visszamaradt szafthoz öntjük, összeforraljuk és egy botmixerrel összeturmixoljuk, vagy szitán átpasszírozzuk. A húshoz 2 - 3 kanál szószt keverünk, majd a palacsintára 2 evőkanállal teszünk belőle, a két oldalát ráhajtjuk és feltekerjük. Tányérra tesszük és meglocsoljuk a tejfölös szósszal.