Szalonnás kotlett

  • 2013.06.10.
  • 4

Vizsga előtt kell egy kis pozitív energia is a nagy izgalomban. Ezért úgy döntöttem, hogy alkotok valamit. A választásom a szalonnás kotlettre esett, amihez krumplipürét és uborkasalátát készítettem.A husi elég piros lett, de azért finom. :)Én a fűszerekkel nem bedörzsöltem a húst, hanem kicsit fűszeres olajban pácoltam. A Piros Arany mellé pedig Erős Pistát is társítottam.ElkészítéseA húst kb 1-2 cm-es szeletekre vágjuk, és bepácoljuk.Pác hozzávalói: olaj, só, bors, tárkony, zúzott fokhagyma, Piros Arany, Erős Pista.A hússzeletekre vékony szalonnaszeleteket teszünk. Előmelegített sütőben alufóliával lefedve, pici víz hozzáadásával megsütjük.Hozzávalók:50 dkg karaj10 dkg szalonna 6 pici gerezd fokhagyma1 kk. Erős Pista2 kk. Piros Arany1,5 kk. morzsolt tárkony3-4 ek. olajsó, bors

Címkék

Szalonna Karaj