Szardíniás spagetti

  • 2012.10.02.
  • 3

Húgom nagy görög rajongó, így egy ideje a mi életünkbe is beköltözött Görögország. Szeretünk „görögül” főzni, görög zenét hallgatni. Szeretjük a görög hangulatvilágot és mindent, ami felidézi ezt. Így vagyunk a Görögországban játszódó filmekkel (ajánlom a Mamma Mia-t mindenkinek, aki jobb kedvre szeretne derülni) és a mediterrán hozzávalókkal is. Ez az étel tele van az utóbbiakkal: hal, kapribogyó, olajbogyó...
Már csak egy pohár bor hiányzik meg a tenger morajlása és teljes a nyár hangulatát idéző idilli kép.Hozzávalók:40 dkg spagetti (szerintem elég 25 dkg is, így a mártás jobban érvényesül)1 ek. olívaolaj2 zúzott fokhagymagerezdcsipetnyi őrölt chilipaprika (elhagyható)227 g darabolt konzerv paradicsom2x95 g tisztított, filézett paradicsomos szardínia konzerv100 g magozott, apróra vágott olajbogyó (fekete)1 ek. lecsöpögtetett kapribogyófél csokor apróra vágott petrezselyemElkészítés:A spagettit nagy lábos forrásban lévő vízben főzd puhára, majd szűrd le.A szószhoz egy közepes méretű lábasban melegítsd fel az olajat és 1 percig süsd benne a fokhagymát.Add hozzá az őrölt chilit, a paradicsomot és a szardíniát, majd folyamatosan kevergesd, hogy szétmorzsolódjon a hal.Melegítsd 2-3 percig, majd add hozzá az olajbogyókat, a kapribogyókat és a petrezselyem nagy részét. Az egészet alaposan keverd össze.A szószhoz adagonként add hozzá a tésztát és jól keverd össze, hogy a szósz mindenhol bevonja a szálakat.Tálaláskor szórd meg a maradék petrezselyemmel.Forrás: BBC GoodFood magazin 2012. évf. 1. szám