Marinált farkassügér sajtkrémes pirítóssal.

  • 2021.05.11.
  • 0


A hűtőben meglapult két doboz marinált halfilé, volt még egy üveg paprikával töltött olajbogyó és krémsajt is, így gondoltam összedobok egy egyszerű tízórait. Ameddig összeértek az ízek, elkészült a ropogósra pirult zsemle, és már tálalhattam is. A marinált farkassügért pedig megint csak kedves barátomnak Frane Palekának köszönhetem, aki Horvátországban a Cromaris-nál dolgozik, mely a világ egyik legnagyobb vállalata, amely a legkiválóbb minőségű tengeri halakat forgalmazza.
Friss Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni.



Hozzávalók:2 doboz marinált Farkassügér2 db szezámmagos zsemle (v. 4 szelet szendvicskenyér)2 db tubusos natúr krémsajt2 ek tejföl2 marék olívabogyó (pl. töltött)csipet sóőrölt színes bors (ízlés szerint)
A krémsajthoz adjuk hozzá a tejfölt, az apróra vágott olívabogyót, csipet sót, ízlés szerint borsozzuk, és keverjük alaposan össze, majd hagyjuk legalább egy fél órát állni, hogy az ízek kellően összeérjenek. (a tejfölt apránként adagoljuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)A zsemlét vágjuk félbe, majd a sütőben, vagy melegszendvics sütőben pirítsuk meg. (ízlés szerint szendvicskenyeret is használhatunk)A marinált haldarabokat vegyük ki az olajos léből és csepegtessük le.Tálalás előtt kanalazzuk a sajtkrémet a pirítósra, helyezzük rá a lecsepegtetett halat, majd úgy kínáljuk.