Zöldsaláta füstölt tengeri Farkassügérrel.

  • 2021.04.01.
  • 7


Húsvét előtti csütörtökhöz vagyis nagycsütörtökhöz (zöldcsütörtök) érkeztünk, így a mai napon a hagyományok szerint kizárólag zöld zöldségekből, vagy zöldfűszerekből készült ételt lehet fogyasztani. Így gondoltam ma egy egyszerű húsmentes salátát készítek ebédre. A salátába ugyan hús nem, de füstölt hal az került, bizakodva abba, hogy az még belefér..... Az elkészült salátára tálalás előtt, finom füstölt tengeri sügért csipkedtem, mely igazán jól illett hozzá. A farkassügért pedig kedves barátomnak Frane Palekának köszönhetem, aki Horvátországban a Cromaris-nál dolgozik, mely a világ egyik legnagyobb vállalata, amely a legkiválóbb minőségű tengeri Farkassügért, és tengeri Aranydurbincsot forgalmazza.
Friss Cromaris hal megvásárolható a Budaörsi Halpiacon (ott kérésedre a halból egy finom ételt el is készítenek). Friss halat a Metro-ban is lehet vásárolni, ha abból készítenél egy finom halételt. Másrészt, ha már megtisztított, csomagolt halat szeretnél vásárolni, melyet csak elő kell készíteni a főzéshez, akkor a Sparban, és az Aldiban is megtudod vásárolni.

Hozzávalók:1 csomag vegyes salátamix2 db füstölt tengeri Farkassügér filé1 kisebb üveg olívabogyóÖntet hozzávalói:2-3 ek tejföl (v. natur joghurt)1 ek majonéz1 tk citromlé1 ek olívaolaj1 tk dijoni magos mustár1-2 ek az olívabogyó levébőlcsipet sóőrölt színes bors (ízlés szerint)
Az olajbogyót tegyük egy szűrőbe és csepegtessük le. A salátamixet tegyük egy tálba, majd adjuk hozzá a lecsepegtetett olajbogyót, és kézzel forgassuk össze.A tejfölt, a majonézt, és a dijoni mustárt tegyük egy tálba és keverjük simára.Ezután adjuk hozzá a citromlevet, csipet sót, ízlés szerint őrölt színes borsot, az olívaolajat, és az olajbogyó levéből 1-2 kanálnyit, majd keverjük alaposan össze.Tálalás előtt halmozzuk a salátát tányérra, ízlés szerint csorgassuk meg az öntettel, majd csipkedjük rá a füstölt halfilét és úgy kínáljuk.Füstölt tengeri Farkassügér filé