Szalámis-paradicsomos pizza.

  • 2020.11.05.
  • 3


A mai ebéd elkészítéshez a Tante Fanny tönkölyös pizzatésztát hívtam segítségül, így a tésztával nem volt más dolgom mint kivenni a hűtőből. A napokban a kertben begyűjtött paradicsom is ott várakozott a kamrában...... így aztán nem volt más dolgom mint egy tejfölös-sajtos kencével alaposan megkenni a tésztát, rápakolni a szalámit, virslit, és a paradicsomot, majd irány a sütő. A sütőben töltött idő alatt a tésztaszéle finom ropogósra sült, én pedig éppen így szeretem....Hozzávalók:1 cs Tante Fanny friss tönkölyös pizzatésztakb. 5 dkg paprikás szalámi4 db sajtos pulykavirslisárga és piros koktélparadicsom ízlés szerint15 dkg reszelt sajt (pl. edami, trappista..)
3-4 ek tejföl (púpozott)só (ízlés szerint)őrölt színes bors (ízlés szerint)A tejfölhöz adjuk hozzá a reszelt sajt kb. felét, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és keverjük össze.A pizzatésztát tekerjük ki a papírból, a széleit hajtsuk fel, majd a papírral együtt helyezzük rá a tepsire. (Én egy gáztepsire tettem.)Ezután kenjük meg a sajtos-tejföllel, majd pakoljuk rá a szalámit, a felkarikázott virslit, és a paradicsomot.Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süsük kb. 20 percig, majd vegyük ki a sütőből, szórjuk meg a maradék reszelt sajttal, és addig süssük tovább, míg a sajt szépen ráolvad. (Én légkeverésnél 170 fokon sütöttem 25 percig.)A sütőből kivéve hagyjuk pár percig hűlni, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.