Mandulás brownie

  • 2021.04.01.
  • 5


Leányzóm folyton brownie-t kér. Finom, persze, hogy finom, de annyi cukor van benne, és olyan nehéz ellenállni neki, hogy jobb szeretem mellőzni. De első vizsgaidőszaka során megígértem neki, hogy ha túl van az összes vizsgán - az nem is volt feltétel, hogy sikeresen, mert ez nem is volt kérdés-, sütök neki. Úgy is volt. Ügyesen beosztotta az idejét, két héttel a vizsgaidőszak vége előtt Ő már lógathatta a lábát. Ez nem az akkori süti, akkor nem készült róla fotó, hisz épp "alkotói válságban" voltam, de szinte ugyanúgy megsütöttem a közelmúltban is. Kis, kerek tortaformában, manduladarabokkal a tetején:Hozzávalók:20 dkg étcsokoládé20 dkg vaj20 dkg cukor3 tojás8 dkg liszt3-4 dkg mandulaÍgy készült:A csokit, vajat, cukrot gőz felett addig kavargattam, míg a csoki és vaj elolvadt, egynemű massza lett. Ezután egyenként belekevertem a tojásokat,végül a lisztet.20 cm-es tortaforma alját papírral béleltem, majd beleöntöttem a masszát.A tetejére szórtam a feldarabolt mandulát.180 fokos sütőben 25-30 percig sütöttem.
Az utóbbi időben jöttem rá, hogy kicsi tepsiben kell sütni, így magasabb a massza, s olyanra sül, amilyennek lennie kell: belül lágy, kívül roppanós.
Azt mondanom sem kell, hogy egy morzsa sem maradt belőle!

Címkék

Csoki Brownie Mandula