Napraforgó kalács - sonkás-sajtos-tejfölös és fokhagymás-vajas töltelékkel

  • 2013.07.10.
  • 7

Olyan sok helyen szerepel ez a Napraforgó, persze először én is Limaránál láttam meg - azóta szeretném elkészíteni, de csak most került rá sor. A joghurttól nagyon laza, könnyű kelt tésztát kapunk, a töltelék variációja pedig végtelen: lehet sós vagy édes változat is - amit csak el tudunk képzelni. Első ránézésre kicsit macerásnak tűnik, de amikor már a másodikat készíti az ember, úgy megy, mint a karikacsapás. :)) Nagyon tetszik és ízlik, más töltelékkel is ki fogom próbálni. Valamelyik nap nálunk voltak Milán kis barátnői, a gyerekeknek készítettem uzsonnára ezeket a napraforgókat, hogy játszás közben egyenek is valamit. Igen, jól olvastátok: barátnői. :) A környéken/utcában Milánhoz hasonló korban csak lányok vannak, de Őt ez nem zavarja, sőt. Mosolygok, amikor azt mondja, hogy: "Anya, ezek a lányok odavannak értem!" :)) Milyen kis öntelt, igaz? :) Általában a lányok jönnek hozzánk, persze néha Mi is "átkeveredünk" a szomszédba hozzájuk. Oviba is el szoktunk menni már egy-egy fél órára játszani, barátkozni - és ott már fiúk is vannak. Tehát a baráti kör egyre csak bővül, mivel Milán nagyon közvetlen és barátságos kisfiú, imádja a gyerekeket. Ki tudja, néhány hónap múlva hány gyerek fog szaladgálni az udvarunkon...? A fotózáshoz a Le Jardin Secret bögréket a RUSZTIK Home Webáruház biztosította. Érkeztek újabb bögrék is, és egyéb új termékek - ha nézelődni szeretnétek, az áruház nevére kattintva megtehetitek....és akkor nézzük a Napraforgót. :)Hozzávalók a tésztához:- 50 dkg liszt- 1 tojás- 140 g joghurt (vagy kefir)- 3 evőkanál olaj- 1,5 teáskanál só- 1 evőkanál cukor- kb. 1,8 dl langyos víz- 2 dkg élesztő+ a tetejére a lekenéshez 1 tojás- szezámmagA sonkás töltelékhez:- 30 dkg sonka
- 2 evőkanál tejföl- 1 teáskanál mustár- 5-7 dkg reszelt trappista sajt- 2 szál újhagyma vagy 1 közepes fej vöröshagyma- só, őrölt bors ízlés szerintA töltelék készítése közben lehet kóstolni és ízlés szerint ízesítsük a mustárral és tejföllel is.A fokhagymás-vajas töltelékhez:- 5 dkg puha vaj- 3 gerezd fokhagyma- só, őrölt bors ízlés szerint

Elkészítés: