Amerikai palacsinta áfonyaszósszal

  • 2013.06.13.
  • 5

20 perc alatt elkészíthető, és nagyon laktató. Készíthetjük reggelire, vagy akár uzsonnára is.
A fotón nem mutat szépen az áfonyaszósz, de mindenképp ajánlom, hogy készítsétek el a palacsintához, mert ezzel együtt lesz nagyon-nagyon finom.
Kisfiam kérésére a szószt most egy kis csészében
tálaltam a palacsintához
- Ő abból kanalazgatta.Hozzávalók a palacsintához: 3 főre- 20 dkg liszt- 1 teáskanál sütőpor- 1 tojás- 2 evőkanál barna nádcukor (vagy kristálycukor)- 4 dl tej- 5 dkg olvasztott vaj- kb. 10 dkg áfonya
A szószhoz:- 25 dkg áfonya- 1 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál porcukor

Elkészítés:1. Az áfonyát megmosom, papírtörlőn lecsepegtetem.2. A lisztet a sütőporral elkeverem.3. A tojást felhabosítom a cukorral, majd felhígítom a tejjel és az olvasztott vajjal, végül elkeverem a sütőporos liszttel.
4. Serpenyőben közepes lángos kisütöm a palacsintákat (kb. fél merőkanálnyit teszek egyszerre a serpenyőbe). Sütés közben a tésztájába dobálok pár szem áfonyát.
5. A szószhoz a megmosott áfonyát a citromlével és a porcukorral leturmixolom, szitán átszűröm.
A palacsintákat az öntettel együtt tálalom.Jó étvágyat!



Recept forrása: Nők Lapja Konyha 2013. május

Címkék

Palacsinta