Gesztenyés tekercs

  • 2019.02.17.
  • 7

Nagyon finom,lágy krémes piskótát készítettem a hétvégén kis családom nagy örömére. Természetesen a gesztenyés krémekben megszokott töménytelen mennyiségű margarin nélkül.Piskóta:6 tojás6 dkg xilit/eritrit2 e.k zabliszt4 e.k darált dióA tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját kihabosítjuk az édesítővel,elkeverjük benne a lisztet és diót. A fehérjét csipet sóval habbá verjük,óvatosan a sárgájához keverjük. Gáztepsire,sütőpapírra simítjuk. 10 percig 180 fokon,majd 150 fokon készre sütjük.Krém:50 dkg mascarpone50 dkg gesztenye masszaÉdesítőEzeket simára keverjük.A megsült piskótáról lehúzzuk a papírt,majd a papírral együtt feltekerjük.Ha kihűlt,megkenjük a krémmel és már szeletelhetjük is .