Pándi meggytorta

  • 2013.05.07.
  • 9

A legeslegfinomabb torta a világon! Mikor megtaláltam a receptet Mariamnál, tudtam, hogy ezt ki kell próbálnom!
A piskótához:3 tojás17.5 dkg kristálycukor14 dkg meggy3 cl tej (2,8 %)1 dl olaj7 dkg vaj19 dkg liszt1cs sütőpor
½ citrom reszelt héja és leve2 csipetnyi fahéjKrém:2 dl tej8 dkg cukor10 dkg tojássárga (5 db)7 dkg fehér csokoládé
15 dkg mascarpone krémsajt2dl tejszín 1 is csomagos zselatinMeggyzselé:36 dg meggy1,8dl meggylé3,5 dg vanília puding7dg cukor1 citrom héjaFél citrom leveFahéj Díszítés:Darált dió25 dkg fehér csoki20ml olajTranszfer fólia -Az egész tojáskat cukorral felverjük. A meggyet, összeturmixoljuk az olajjal, a vajjal, a tejjel, a citrommal. Hozzáadjuk a felvert tojást. Kimérjük a szárazanyagokat, és hozzákeverjük a tojásos alaphoz. Külön-külön , 3lapot sütünk 210 C°- on 10-12 percig. -A tejet a cukorral és a mascarponéval felforraljuk, belekeverjük a fehér csokit, majd folyamatos keverés közben felforraljuk. Ekkor hozzácsurgatjuk a tojássárgáját, és besűrítjük kb.20 perc alatt. Ha kihűlt, összeturmixoljuk.-A meggyet is turmixoljuk,citromhéjjal és lével elkeverjük. A pudingport feloldjuk a meggylé egy részével, a többit pedig felforraljuk a cukorral, majd a pudinggal besűrítjük. Beleöntjük a meggyet, és tovább kevergetjük, míg egyet forr.-A piskótákat megkenjük meggykrémmel.-A zselatint kis lángon feloldjuk a vízben. Ehhez pár kanálnyit keverünk az krémből, azután hozzáadjuk az egész krémhez, ezután óvatosan beleforgatjuk a tejszín keményre vert habját is.A tejszínes krémet négy részre osztjuk, majd a piskótával megegyező vastagságban megkenjük vele a meggyes tortalapokat és a betöltött torta külsejét. A torta tetejét darált,pörkölt dióval szórjuk meg.Köré a fehér csokit megolvasztjuk egy kevés olajjal és a kimért (a torta átmérője*3,14) transzfer fóliára kenjük. Ha mattul a csoki, a torta köré helyezzük. Én tejszínhab rózsákkal és mintás, tördelt csoki darabokkal díszítettem.