Baconos szűz Hasselbach burgonyával
- 2012.12.14.
- 3
Egyszerű. Mutatós. Finom.Így tudnám jellemezni a Hasselbach burgonyát!
Hozzávalók:70 dkg sertés szűzérme1 kg burgonya1cs szeletelt baconszalonnaSóGrill fűszerOlajA szűzérmét 2 ujjnyi szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, szalonnába göngyöljük. Olajozott tepsibe fektetjük a szeleteket.A burgonyát sűrűn bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. 5e.k olajat elkeverünk tetszőleges fűszerekkel, Én grill fűszerrel és sóval dolgoztam. Ezzel alaposan megkenjük a burgonyát, hogy a vágásokba is kerüljön. A hús mellé állítjuk a tepsibe. Kb egy órát sütjük 200fokon , miközben meg-megforgatjuk és locsoljuk a zsírjával.Savanyúsággal, friss kenyérrel, sült szalonnával tálaljuk.
A szerzőről
Diával főzni jó