Tejfölös-kekszes süti

  • 2013.03.13.
  • 4

A tejfölt nagyon sokáig nem tudtam elképzelni édes süteményekhez, de történt egyszer, hogy a főnök asszonyom hozott be magával egy hatalmas adag tejfölös banános sütit, ami annyira jól nézett ki, hogy muszáj volt megkóstolnom...azóta imádom. :)Sok recept között keresgéltem, hogy találjak valami irányadó mennyiséget, de végül magamnak találtam ki az adagokat egy kis próbálkozással. Több helyen láttam babapiskótával elkészítve, de nekem háztartási keksszel jobban bejött.A tál amiben minden alkalommal összedobom a sütit: 30 x 20 cm-es.Hozzávalók1200 g tejföl (1 nagy vödrös+2 kicsi pohár)kb. 120-130 db háztartási keksz3 cs. vaníliás cukor1 ek zselatin fix3-4 banáncukor vagy édesítőszer ízlés szerint (nekem kb 8-9 ek)Tetejére:csokiöntetEgy nagy tálban alaposan kikeverjük a hideg tejfölt a cukrokkal és a fixálóval.A banánokat vékony karikákra vágjuk, egy tál alját szépen kirakjuk a keksszel.Erre lapátolunk egy adag cukros tejfölt, szépen elsimítjuk majd kirakosgatjuk 1 banánnyi karikákkal.Így folytatjuk, amíg el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére mindenképpen keksz kerüljön, így tudjuk majd szépen szeletelni.Betesszük a hűtőbe, és türelmetlenül várjuk a másnap reggelt, mert bizony szükséges egy éjszakát pihentetni a hűtőszekrényben. Ha mindent jól csináltunk, akkor szuper puha lesz a keksz, és sokkal gyorsabban elfogy az adag, mint sem azt gondoltuk volna.Mi nagyon szeretjük egy kis csokisziruppal meglocsolni a kockákat, de ha nincs otthon, akkor olvasszunk meg néhány kocka csokit és azzal csurgassuk le a tetejét.Jó étvágyat kívánok!