Tepsiben sült spagetti

  • 2013.03.30.
  • 2

Az ilyen tésztarakottasok közel állnak a szívemhez, (vagy inkább a gyomromhoz), hiszen nagyon finomak.:D Ez egy újabb változat, még régebben egy újságban találtam, azóta sokszor elkészült itthon.A tepsi mérete: 20x30 cm.Hozzávalók35 dkg spagetti1 vöröshagyma2 kk morzsolt bazsalikom1 ek olívaolaj1 ek liszt2 ek sűrített paradicsom50 dkg hámozott, darabolt, konzerv paradicsom5 szál újhagyma5 dkg sonka10 dkg trappista sajtsóElkészítésA vöröshagymát megpucoljuk, és felkockázzuk.Az olajat felhevítjük, és üvegesre pároljuk rajta a hagymát. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, a lisztet, a hámozott paradicsomot, megsózzuk, majd felforraljuk, és levesszük a tűzről.Az újhagymát megmossuk, felkarikázzuk. A sonkát apró kockákra vágjuk. A paradicsommártáshoz adjuk őket.A tésztát forró, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. Összekeverjük a mártással, majd egy jénai tálba tesszük.A sajtot lereszeljük, és megszórjuk vele a spagettit.Előmelegített sütőben, 175 fokon 15 percig sütjük.