Rácsos linzer

  • 2013.03.29.
  • 1

Még régen egy vendégségben ettem ilyen sütit, aminek rögtön el is kértem a receptjét. Ez a tejfölös változat szerintem a legfinomabb linzertészta (nyersen és kisütve is). A lekvár fajtáját pedig nyugodtan variálhatjuk, a képen látható éppen baracklekvárral van megkenve.Hozzávalók50 dkg liszt18 dkg vaj15 dkg cukor1 cs sütőpor1 tojás1 dl tejföl40 dkg lekvárElkészítésA hozzávalókat összegyúrjuk (a lekvár kivételével).A tészta kétharmadát kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük.A tésztát megkenjük a lekvárral.A maradék tésztából rácsot készítünk, és a lekvárra tesszük.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 15 perc alatt megsütjük.