Húsleves gyorsan és hamisan

  • 2013.01.28.
  • 5

Ma végre felavatom a karácsonyra kapott szakajtót. Tudom, szégyen-gyalázat, hogy egy hónap alatt nem sikerült kenyeret sütnöm még, de a kenyérsütő gép miatt elkényelmesedtem picit. Pedig azért a "kézi" kenyérnek nincsen párja. :) A tészta már keleget, úgyhogy addig van egy kis időm egy régi receptet előhalászni és leírni végre. :)Azérthamis húsleves, mert az alaplé a mélyhűtőből került elő és maradék sült pulykából készült. :)Hamis húsleves ázsiai beütéssel (6 főre)- 10 dkg ázsiai tojásos tészta (lehetőleg durum)- 20 dkg zöldborsó- 1 l húsleves alaplé- 0,4 l víz- 2 közepes szál sárgarépa (kb. 17 dkg)- 2 szál újhagyma (kb. 5 dkg)- 2 ek szójaszósz- 2 cm gyömbér- 10-15 dkg pulykasült felcsíkozva (ha nincs maradék, süssünk ki egy-két szeletet kis sóval, borrsal, kevés olívaolajon)A gyömbér releszeljük, a sárgarépát kis kockákra vágjuk, az újhagymát felkarikázzuk. A zöldborsót feltesszük főni az alaplével és vízzel, hozzáadjuk a gyömbért is. 5 perc után beledobjuk a sárgarépát is és 10 percig főzzük, amíg mindkettő kezd megpuhulni, de még nem fő szét. A tésztát külön fazékban kifőzzük az utasítás szerint. A leveshez adjuk az újhagyma felét, a pulykahúst, ízesítjük a szójaszósszal. Pár percig forraljuk, majd
közvetlenül tálalás előtt beletesszük a tésztát (ha sokáig benne hagyjuk, felszívja a leves levét). Tálaláskor megszórjuk a maradék újhagymával.CH tartalom: 6 adag esetén 1 adag 14 g lassú CH-t tartalmazForrás: az ihletet a GoodFod magazinból vettem