Túrós palacsinta vanília öntettel

  • 2020.10.22.
  • 0

Hozzávalók a túrókrémhez:25 dkg tehéntúróízlés szerint cukor, nálam 2 evőkanálfél citrom leve és a citrom reszelt héja2 evőkanál tejfölHozzávalók a palacsintához:20 dkg liszt2 tojás3 dl tej2 dl szóda vagy buborékos ásványvízcsipetnyi só2 evőkanál olaj a tésztábapár csepp olaj a serpenyőbe az első palacsinta sütésekorHozzávalók az öntethez:1 tasak vanília pudingor4 csapott evőkanál cukor6 dl tejFriss vagy fagyasztott gyümölcs a tetejére.
Először elkészítjük a tűrókrémet. A túrót villával áttörjük, majd hozzáadjuk a cukrot, citromlevet, tejfölt és a citrom reszelt héját. Az egészet alaposan összekeverjük és felhasználásig a hűtőbe tesszük.Összeállítjuk a palacsintatésztát. A lisztet egy tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, megsózzuk, majd adagonként
hozzákeverjük a tejet, szódát. Csomómentesre keverjük. A legvégén belekeverjük az olajat.
Egy serpenyőben pár csepp olajat melegítünk, és evőkanálnyi adagokkal egyenként kisütjük a palacsintákat.
A vaníliapudingot elkészítjük a szokás módón, 6 dl tejjel.
Végül a palacsintákat megtöltjük a túrókrémmel, feltekerjük, meglocsoljuk az öntettel, megszórjuk erdei gyümölccsel.Melegen és hidegen is egyaránt nagyon finom! :))Jó étvágyat kívánok!