Céklás katonák kapros mártogatóssal

  • 2017.04.12.
  • 3

Szintén a Nőileg magazinban megjelent recept. Mert a céklát nem csak savanyúságként fogyaszthatjuk :)Fotó: Máthé ZoltánHozzávalók:A „katonákhoz”:
15 dkg cékla15 dkg sárgarépa10 dkg feta sajtpár szelet kenyérA mártogatóshoz:
1 tojássárgája1 kk mustárolajsó1 kk cukor1 ek citromlé20 dkg tejföl1 csokor kaporElkészítés:A mártogatóshoz a tojássárgáját és a mustárt kikavarjuk annyi olajjal, amennyivel sűrű majonézt kapunk. Beletesszük a cukrot, amire rálocsoljuk a citromlevet. Összekavarjuk, majd beleforgatjuk a tejfölt és az apróra vágott kaprot, sózzuk. Tálalásig hűtőben tároljuk. A céklát és a sárgarépát alaposan megmossuk, majd hámozatlanul alufóliákba csomagoljuk és 180 fokos sütőben megsütjük. A sárgarépa hamarabb kész lesz, kb. egy óra, a cékla kb. másfél óra alatt. Fogvájóval ellenőrizhetjük, ha könnyen bemegy, kész van. Miután meghűltek, a zöldségeket meghámozzuk, és a feta sajttal együtt felkockázzuk, a kenyeret falatnyi kockákra vágjuk. Minden kis kenyérre egy-egy darab céklát és sárgarépát, majd egy kocka fetasajtot teszünk és fogvájóval rögzítjük. A mártogatóssal kínáljuk.

Címkék

Cékla Sárgarépa