Fokhagyma krémleves

  • 2021.05.06.
  • 7

20 gerezd fokhagyma (kb. 2 egész fej)pici olívaolajsóbors
2 ujjnyi vaj2 vöröshagymapici kakukkfű1 közepes krumpli9 dl alaplémég ízlés szerint vegeta, só, borsreszelt parmezán sajt ízlés szerintbagett szeletekA fokhagyma gerezdeket (nem kell tisztítani, hanem héjastól) locsold meg egy kis olívaolajjal, sózd, borsozd, jól forgasd össze hogy mindenhova jusson az olívaolajból, majd tedd be 180 C-ra előmelegített sütőbe bő 30 percre. Közben a hagymát tisztítsd meg és vágd apróra, a vajon párold üvegesre. A sült fokhagymából nyomd ki belsejét, add a vöröshagymához, szórj rá kakukkfüvet ízlés szerint. Enged fel az alaplével, majd dobd bele a krumpli kockákat. Hagyd főni, amíg a krumpli megpuhul. Közben a bagett szeleteket locsold meg fűszeres olívaolajjal, és pirítsd meg a sütőben. Botmixerrel krémesítsd a levest, ha kell, adj hozzá még egy kis vegetát, sót, borsot. Minden tányérba reszelj egy jó adag parmezánt, majd szedd rá a krémlevest és a pirított bagettel tálald. Isteni :)

Címkék

Leves