Party zselé- falatka 'ala Anna'

  • 2014.05.03.
  • 9

Nagyobbikam találta, készítette és kérte, hogy tegyem ide ki. Vitte a koliba, de néhány jó tanácsot adna annak, aki ilyet készítene.Tehát kell hozzá:néhány narancs jól megmosva, félbe vágva, kiszedve a belsejétzselatinvodkaszörp, ételfesték (mandula aroma) Összekevered a vizet a zselatinnal, szörppel (ízlés szerint), megmikrózod (hogy meleg legyen a zselatin miatt), belekevered a vodkát(ha szeretnéd), beleöntöd a félbevágott, kipucolt narancshéjba, majd lehűtöd (1-2 óra fagyasztóban, vagy egy éjszaka hűtőben). Amikor megkeményedett, cikkekre vágod. Jó tanácsok:- ne melegítsd az alkoholt, mert elmegy az íze, alkoholtartalma (úgy számítsd ki a zselatinhoz szükséges folyadék mennyiséget, hogy meg tudjon keményedni, de csak a vízzel melegítsd fel, aztán öntsd hozzá az alkoholt)- ne töltsd tele a fél narancshéjat, mert ahogy szilárdul, ki fog folynierősebben ízesítsd, mert a zselatin elvette az ízét, több aromát, vodkát kellett volna bele tenni.- ízesítheted más szörpökkel, más alkohollal is- több színből mutatósabb Próbáljátok ki, fiataloknak bulira jó dolog!