Party zselé- falatka 'ala Anna'
- 2014.05.03.
- 9
Nagyobbikam találta, készÃtette és kérte, hogy tegyem ide ki. Vitte a koliba, de néhány jó tanácsot adna annak, aki ilyet készÃtene.Tehát kell hozzá:néhány narancs jól megmosva, félbe vágva, kiszedve a belsejétzselatinvodkaszörp, ételfesték (mandula aroma) Összekevered a vizet a zselatinnal, szörppel (Ãzlés szerint), megmikrózod (hogy meleg legyen a zselatin miatt), belekevered a vodkát(ha szeretnéd), beleöntöd a félbevágott, kipucolt narancshéjba, majd lehűtöd (1-2 óra fagyasztóban, vagy egy éjszaka hűtÅ‘ben). Amikor megkeményedett, cikkekre vágod. Jó tanácsok:- ne melegÃtsd az alkoholt, mert elmegy az Ãze, alkoholtartalma (úgy számÃtsd ki a zselatinhoz szükséges folyadék mennyiséget, hogy meg tudjon keményedni, de csak a vÃzzel melegÃtsd fel, aztán öntsd hozzá az alkoholt)- ne töltsd tele a fél narancshéjat, mert ahogy szilárdul, ki fog folynierÅ‘sebben ÃzesÃtsd, mert a zselatin elvette az Ãzét, több aromát, vodkát kellett volna bele tenni.- ÃzesÃtheted más szörpökkel, más alkohollal is- több szÃnbÅ‘l mutatósabb Próbáljátok ki, fiataloknak bulira jó dolog!
A szerzőről
Csokis Málna