Banánkenyér - fehér lisz és cukormentes

  • 2013.05.29.
  • 7

Már rég kinéztem magamnak Erikánál egy irtó guszta banánkenyeret, aztán a minap megakadt a szemem 3 banánon, ami már ehetetlenre érett. :) Így született egy új recept és azért nevezném újnak mert a mostani egészséges étkezésünkhöz alakítottam. Komolyan mondom annyira finom, hogy egymás után kétszer is megsütöttem! :)
Hozzávalók:250 g liszt (nálam: 100 g zabliszt, 70 g darált mandula, 30 g darált dió, 25 g gesztenyeliszt, 25 g kókuszliszt)2 teáskanál sütőpor125 g puha kókuszzsír vagy puha vaj80 g xilit1 evőkanál folyékony édesítő3 nagyobb érett banán1 teáskanál vanília kivonat2 db tojásétcsokoládé tetszés szerintElkészítés:A sütőt 180 fokra előmelegítjük.A gyümölcskenyér formát sütőpapírral béleljük.A liszteket és a sütőport összekeverjük.A puha kókuszzsírt vagy vajat a xilittel és édesítővel habosra keverjükA villával összenyomkodott banánokat a tojásokat és a vanília kivonatot a zsírhoz/vajhoz keverjük.A sütőporos lisztet apránként hozzákeverjük.A kibélelt tepsibe öntjük a masszát, majd csokoládédarabokat a tésztába nyomkodjuk, végül a tészta tetejét egy szilikonlapáttal elsimítjuk.Tűpróbáig sütjük.Hagyjuk teljesen kihűlni, majd szeleteljük.Lekvárral is mennyei! :)Jó étvágyat!