Kókuszos-sárgarépás keksz

  • 2024.04.01.
  • 5

A gyerekek nagyon kedvelik az apró kis kekszeket, így most is készítettem egy könnyű, kókuszos, fűszeres változatot, amibe némi
sárgarépa is került. Puha süti, nem az a fogbeletörős fajta. Pillanatok alatt összeállítható. Fémdobozban tárolva sokáig eláll.
A felhasznált
ízesítőket a Fűszerész biztosította.
A recept megjelent a Kifőztük oldalon is.
Hozzávalók kb. 22 kekszhez:
*24 dkg liszt
*4 dkg kókuszreszelék
*1 csipet só
*1 csomag sütőpor (12g)
*1 csapott kk szódabikarbóna
*1 tk őrölt fahéj
*1 késhegynyi bourbon vanília
*1 késhegynyi őrölt gyömbér
*1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
*2 tojás
*15 dkg barna cukor
*10 dkg vaj
*1 közepes sárgarépa (6 dkg)

A cukrot a tojásokkal és a puha vajjal kikeverjük, majd hozzáadjuk a sóval, szódabikarbónával, sütőporral, fűszerekkel
elvegyített lisztet. A megpucolt sárgarépát sajtreszelőn lereszeljük és a tésztába forgatjuk. Becsomagolva egy órát a hűtőben pihentetjük.
Lisztes kézzel diónyi golyókat sodrunk. Sütőpapíros tepsibe sorakoztatjuk mind, egymás között helyet hagyva, mert terülnek. 160 fokra előmelegített sütőben
hőlégkeveréses módban 15 perc alatt készre sütjük. Rácson hagyjuk teljesen kihűlni.