Túrós-ribizlis mini pite

  • 2021.07.17.
  • 7

Már többször említettem, hogy a kedvenc gyümölcsöm a ribizli. Van pár bokor a kertünkben és télre is mindig rakok el a fagyasztóba belőle. Ez a szép piros és savanykás gyümölcs remek párost alkot a túróval. Ezt most ki is használtam egy könnyű, de roppant mutatós desszertben.
A rácsos pitekészítő formát a Cookorinál tudjátok beszerezni.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.Hozzávalók 4 darabhoz*1 csomag fagyasztott leveles tészta (50 dkg)*25 dkg túró*2 ek cukor*2-3 ek tejszín*1 vaníliarúd kikapart magjai*1 kezeletlen citrom reszelt héja*4 nagy fürt ribizli*1 tojás
A túrót áttörjük, ízesítjük a cukorral, vaníliával, a citrom reszelt héjával, majd a tejszínnel lazítjuk. A ribizlit leszemezzük.A szobahőmérsékleten kiolvasztott tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd a pitekészítővel kiszúrjuk és mintázzuk.
A teli tésztalapot a pitekészítő aljába tesszük.
A szélét körben lekenjük tojásfehérjével, majd belehalmozzuk a töltelék 1/4-ét és a megszórjuk bővel ribizlivel.
Ráhelyezünk 1 rácsozott tésztalapot, majd „megformázzuk.
Mindet sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk, a tetejüket lekenjük villával felvert tojással és előmelegített, 180 fokos hőlégkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük.
Rácson hagyjuk kihűlni és porcukorral megszórva kínáljuk.