Tökmagbundás cukkini

  • 2021.07.15.
  • 4

Számomra a nyár a slágere a cukkini. Igyekszem frissen minél többféleképpen felhasználni. Az egyik kedvencem a ropogós bundás változat. Most tökmagos bundát kapott és rizs körettel kínáltam.
A recept megjelent a Kifőztük magazin júliusi számában is.Hozzávalók 2-3 személyre*1 közepes cukkini*só*őrölt fekete bors*őrölt fokhagymapor*8 dkg teljes kiőrlésű liszt*2 nagyobb tojás*10 dkg héj nélküli tökmag*olaja sütéshez*basmati rizsa tálaláshoz
A cukkinit meghámozzuk, a magvas belső részét kivágjuk. A zöldségkarikát meghintjük sóval, pihentetjük 20 percet, leöntjük róla a levet és megszórjuk borssal, fokhagymával. Először lisztbe forgatjuk, majd tojásba, végül a késes aprítóban morzsásra dolgozott tökmagban. Felforrósított olajban megsütjük. Papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Főtt basmati rizzsel kínáljuk.