Spenótos-tojásos nokedli

  • 2021.06.01.
  • 5

A tyúkjaink szépen végzik a dolgukat, a kertben pedig gyönyörű a spenót, ezért adott volt, hogy mi legyen az ebéd. Igaz, hogy húsmentes, de néha az is jól tud esni. Hozzávalók 4 személyre:*24 dkg friss spenót (egy közepes tálnyi)*6 nagy tojás*1 csapott tk só*Kb. 25-30 dkg lisztTovábbá:*8 tojás*pár ek olaj*só*őrölt fekete bors
A spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, a vastagabb eres részét kitépjük. Késes aprítóban pürésítjük, majd a tojásokat is hozzáadva összedolgozzuk. Végül a sóval és a liszttel nem túl lágy és nem is kemény nokedli tésztává dolgozzuk. Bő, sós vízben kifőzzük. Leszűrjük és hagyjuk lecsepegni.
A tojásokat egy kevés olajon megsütjük, majd beleforgatjuk a galuskát. Ízesítjük sóval és borssal. Azonnal, melegen kínáljuk.